Tuesday 27 June 2017

Žiedinio kopūsto sriuba.

Visada maniau, kad sriuba su žiediniu kopūstu nėra skani, bet klydau.
Šiandien tokios išsivirus nejučiomis išsprūdo : kaip skanu ( šypt ).
Laukiu, kada grįš vyras ir įvertins ją.

2 l.vištienos sultinio,
2 morkos,
2 saliero stiebai,
2 svogūnai,
nedidelis žiedinis kopūstas,
100 gr. čederio sūrio,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų,
aliejaus.

Morkas ir salierus supjaustome stambokais gabaliukais, svogūnus susmulkiname, kopūstą išskirstome žiedynais.
Į keptuvę pilame aliejų, gerai įkaitiname ir kepiname daržoves. Uždengus keptuvę patroškiname dar 10 min., kol daržovės suminkštės, bet nepraras formos.
Puode užverdame sultinį, sudedame daržoves ir paverdame dar kelias minutes.
Baigus virti, sudedame tarkuotą sūrį ir išmaišome. Su plaktuvu sutriname iki vientisos masės, beriame prieskonius ir išmaišome.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...