Sunday 30 July 2017

Cukinijų sriuba.

Skani, vegetariška sriuba.
Tokia tvarkinga, su švelnia skonio nata.

Jei mėgstate cukinijas - išbandykite, juolab, kad ir cukinijų metas.

1 svogūnas,
1 morka,
1 nedidelė cukinija,
3 bulvės,
3 pievagrybiai,
2 l. daržovių sultinio,
aliejaus,
druska,
pipirai.

Į puodą su sultiniu sudedame smulkintas bulves ir paliekame virti.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname kubeliais smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Jiems truputėli apkepus sudedame smulkintus pievagrybius ir cukinija ( pjausčiau ketvirtadaliais) ir kepiname, kol daržovės suminkštės.
Kepintas daržoves dedame į sultinį su beveik išvirusiomis bulvėmis ir paverdame kelias minutes.
Išgriebiame daržoves iš sriubos ir sutriname su trintuvu iki norimo tirštumo, vis dapildami sultinio.
Beriame druskos ir pipirų pagal skonį ir išmaišome.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...