Saturday 29 July 2017

Rafaelo tortas.

Trečia iš eilės desertą skelbti tinklaraštyje mano akimis žiūrint tiesiog nepadoru, bet...Noriu pasidalinti juo, kol nepasimetė tarp mano gamintų ir nesurašytu receptų.
Tortas lengvai pagaminamas ir tikrai skanus. Patiks visiems, kas mėgsta kokoso riešutus.

5 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
5 šaukštai aliejaus,
230 gr. miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Kremas:

450 gr. grietinėlės,
1 indelis kondensuoto pieno,
200 gr. minkšto sviesto,
50 gr. kokoso drožlių,
1 citrinos žievelė nutarkuota.

Sulaistymas:

1 citrinos sultys,
2 šaukštai cukraus,
200 ml. vandens.

Apibarstymui: 

Kokoso drožlių. 


Kiaušinius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Po truputį supilkite aliejų ir vis plakite. Kitame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Dalimis įmaišykite į kiaušinių masę.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 C. temp. apie 35 - 45 min. arba, kol kepinys iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite atvėsusį biskvitą į tris dalis.
Kremui grietinėlę plakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu iki kol masė sutirštės. Dėkite į šaldytuvą. Kai abi masės atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sumaišykite. Suberkite kokoso drožles ir citrinos žievelę, išmaišykite.
Sulaistymui visus produktus sumaišykite.
Į torto formą dėkite vieną biskvito dalį, sulaistykite sirupu ir užtepkite trečdali kremo. Dėkite kitą biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremo, tada dėkite paskutinį sluoksnį...Dalį kremo pasilikite šonams aptepti. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Išimkite iš šaldytuvo ir šonus aptepkite kremu, apibarstykite kokoso drožlėmis.

Šaltinis:BakingSeacrets

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...