Wednesday 26 July 2017

Trapūs sviestiniai sausainiai.

Sausainius kepu retai ir tinklaraštyje jų vos keli receptai. Tai ne todėl, kad jų nemėgstu.Oi ne...Aš juos skaniai suvalgau prie kavos puodelio. Nekepu dažnai todėl, kad jie man mistika kažkokia: idedu į orkaitę vienokius, ištraukiu - nesuprantu kas čia...xi xi xi.

Šiuos sausainius galima sakyti atsinešiau su savo kraičiu į naują šeimą, nes juos kepdavome su močiute kartu.
Paprasti, neįmantrūs, nėra labai gražuoliai, bet...skanūs.

100 gr. cukraus pudros,
120 gr. sviesto,
300 gr. miltų,
50 gr. grietinės ( naudojau 18 % riebumo),
2  kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos.

Sviestą kambario temp. supjaustome gabaliukais nedideliais. Suberiame cukraus pudrą ir vis maišant po vieną sudėti kiaušinio trynius.Dedame grietinę sumaišyta su druska ir išmaišome. Beriame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turi gerai sukibti, jei nesukimba - berkite dar miltų.
Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.
Ištraukus iš šaldytuvo tešlą, gnybkite po nedideli gabaliuką tešlos ir formuokite norimus sausainius.
Kepkite 200 C. temp. įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 min. arba, kol gražiai pagels.
Atvėsinkite skardoje.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...