Friday 18 August 2017

Apelsininė silkė.

Žinau, iki Kūčių vakaro dar toli, bet aš taip mėgstu silkę, kad dalinuosi dar vienu receptu.
Labai paprastai pagaminama, bet šventinis skonis šios silkės. Paragaukite ir Jūs.

4 silkių file,
180 ml. vandens,
50 ml. acto,
40 gr. cukraus,
1 svogūnas,
2 apelsinai,
keli pipirai,
lauro lapų,
žiupsnelis krapų ar kitokių žalumynų.

Išmaišykite vandenį, actą ir cukrų, kad cukrus ištirptų.
Vieną apelsiną perpjaukite ir išspauskite sultis. Kitą apelsiną supjaustykite plonais griežinėliais ir tada ketvirčiais. Sultis supilkite į marinatą.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Silkę supjaustykite plonomis juostelėmis, maždaug 1 cm. storio.
Sluoksniuokite stiklainyje: silkė, svogūnai, apelsinas, žalumynai...
Į marinatą sudėkite pipirus, lauro lapus ir užpilkite silkę.
Laikykite šaldytuve kelias valandas.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...