Friday 18 August 2017

Austriškas guliašas.

Paskutiniu metu visai apsileidau ir mažai dalinuosi receptais...Gaminu kasdien, išbandau naujienas, bet...taip tingiu fotografuoti, aprašinėti...Vis atidedu kitam kartui...
Visai ne vasariškas receptas, bet puikiai tinkamas, kai už lango lietus ir šalta...
Nežinau kiek šis guliašas yra austriškas, bet skonis jo tikrai gerulis. Ir ko gero čia suveikė gerai rudieji pievagrybiai kartu su malta saldžia paprika...Nors ir kmynai neatsiliko...Žodžiu, būtinai paragaukite. Abėjingų nebus, tikrai. 

500 gr. kiaulienos ( naudojau sprandinę),
3 skiltelės česnako,
400 ml. sultinio,
1 šaukštas maltos saldžios paprikos,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštas balto vyno acto,
4 šaukštai pomidorų padažo,
2 šaukštai miltų,
200 gr. rudų pievagrybių,
aliejaus kepimui,
druska,
malti pipirai.

Mėsą supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir apvoliojame miltuose. Kepame iš visų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkintus pievagrybius ir smulkintus česnakus. Dedame mėsą, pilame sultinį, pomidorų padažą, actą, beriame visus prieskonius ir troškiname ant silpnos ugnies apie valandą. Nepamirštame pamaišyti.
Jei gaunasi tiršta, galima dapilti sultinio.
Paragaujame ar nieko netrūksta.
Valgome su pasirinktu garnyru.


Idėja rasta seniai kažkur internete ir užrašyta į užrašų knygelę....

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...