Sunday 20 August 2017

Mėsos iešmeliai.

Šį receptą ko gero išbandė visos šeimininkės ir šeimininkai, tik aš vis kaupiausi jam ilgai...
Nepamenu gerai nė kur pirmą kartą juos pamačiau, nė kokios sudedamos dalys ten...Dabar jau visi kepa juos, pilni blogai ir žurnalai, kulinarinės knygos...
Patiko, pateikimas jų sudomino ir vaikus.
Mėsa sultinga, skani... Greitai sumauni ant iešmelių ir toliau darbą atlieka orkaitė, o tu guli ant sofos su knyga rankoje.
p.s. galima kepti ir keptuvėje, bei lauke ant grilio.

450 gr. maltos mėsos ( kiauliena),
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai džiuvėsėlių,
maltos paprikos miltelių pagal skonį,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis baltų pipirų.

Medinius iešmelius išmirkykite vandenyje.
Į maltą mėsą dėkite smulkintą svogūną, išspaustą česnaką. Supilkite paplaktą lengvai kiaušinį, berkite džiūvėsėlius ir visus prieskonius.
Gerai išminkykite masę.
Drėgnomis rankomis ant medinio iešmelio formuokite pailgas dešreles.
Aptepkite aliejumi.
Dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 C. temp apie 25 min.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...