Sunday 20 August 2017

Naminiai ledai su braškėmis ir bananais.

Esu senoviška iki koktumo...Mėgstu gyvūnus, mėgstu namuose gaminti maistą, nekenčiu  skubėjimo...
Dar ir dabar mėgstu vaikystės maistą : kotletukus, burokėlių sriubą ar net paprastą obuolių pyragą, o ne kokius sushi, rizotus ar visų dievinamas kaneles...Aišku, valgau ir tokius, bet pirmenybę teikiu jaukiam maistui, gamintam namuose.
Ir dabar laukiu kelionės pas močiutę. Nes ji kepa pačius skaniausius blynus, tik ji verda skaniausią vištienos sriubą...
Šiandieną siūlau išbandyti naminius ledus, kuriuos valgydami mano vaikai abu kartu iškėlė nykščius į viršų.

6 bananai,
2/3 stiklinės pieno,
10 braškių,
2 šaukštai medaus,
pagal skonį vanilinio cukraus.

Bananus nulupame, supjaustome nemažais gabaliukais ir dedame į šaldymo kamerą 3- 5 val.
Ištraukus bananus iš šaldiklio dedame į trintuvo indą, sudedame braškes, medų, vanilinį cukrų ir supilame pieną. Sutriname viską iki vientisos masės.
Pilame į šaldymo indą ir dedame šaldyti, iki kol gražiai sustings.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...