Tuesday 19 September 2017

Keksiukai "Juodasis miškas"

Į mano namus kartu su rudeniu atėjo dar vienas svečias...Gripas. Nė aš jį kviečiau, nė laukiau, bet jis ir neprašytas prisijungė į kompaniją. Tai taip ir vakarojame su šiltom kojinėm, varvančia nosim ir baisuliniu kosuliu. Ech...
Kaip tyčia ir žurnalui darbus turiu padaryti, ir šiaip šeimą palepinti, o kur dar artėjantis G. gimtadienis.

Šie keksiukai buvo gaminami žurnalui, kai buvo tema keksiukų.
Tortą aišku visi esatę valgę ir ko gero dauguma jį mėgstate? Prisipažinsiu, tortas man nepatiko ( o gal nebuvo skaniai iškeptas), bet keksiukai labai patiko man ir šeimai.
Dalinuosi receptu.

3 kiaušiniai,
125 gr. sviesto,
1 st. cukraus,
1/2 st. pieno,
1 1/2 st. miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/4 st. kakavos.

Kremui:
250 gr. maskarponės sūrio,
150 gr. cukraus pudros,
1/2 citrinos sulčių,
vyšnių.

Įkaitiname orkaite iki 160 C. temp.
Pasiruošiame keksiukų kepimo skardą, dedame popierinius sijonėlius.
Į dubenį dedame kiaušinius, minkštą sviestą ir cukrų ir išplakame mikseriu iki kreminio tirštumo.
Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir supilame pieną. Išplakame iki vientisos masės.
Šaukštu kabiname masę ir dedame į formeles. Dedame 3/4 formelės tūrio, įspaudžiame vyšnią į vidų.
Dedame kepti į orkaitę apie 18 - 20 min.
Kai iškeps - atvėsiname.
Pasiruošiame kremą:
Maskarponės sūrį ištriname su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki vientisos, standžios masės.
Dedame kremo masę į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir spaudžiame kremą ant atvėsusių keksiukų.
Ant viršaus uždedame vyšnia.
Gaunasi 12 vnt.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...