Thursday 28 September 2017

Kepta vištiena su daržovėmis.

Atėjo gražus laikas, kai visi skubame namo , iš naujo pamėgstame sriubas, karštus troškinius...
Skaniausi patiekalai yra vos iš kelių produktų. Atsidarai šaldytuvą, imi daržovę ir galvoje greitai prabėga mintys: ką darysi? kokius prieskonius naudosi?
Šis patiekalas kažkada buvo užmatytas internete, užsirašiau į knygelę ir pamiršau... Po ilgo laiko, vartydama užrašus radau ir nusprendžiau, kad gal jau pats laikas išbandyti, juolab pilnas šaldytuvas daržovių.
Dalinuosi receptu.

5 vištos kulšelės,
1 poras,
3 skiltelės česnako,
1/2 kopūsto,
1 saldi paprika,
2 bulvės nemažos,
2 morkos,
druska,
pipirai,
1 citrina,
1/2 šaukštelio paprikos miltelių,
dž. čiobrelis,
aliejaus.

Nulupkite česnakus ir išspauskite, sumaišykite su druska, pipirais, paprikos milteliais, čiobreliais ir citrinos sultimis. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite vištieną. Palikite pasimarinuoti, kol ruošite daržoves.
Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, bulves kubeliais. Susmulkinkite kopūstą , papriką, porą. Sudėkite daržoves į kepimui skirtą indą, apšlakstykite daržoves aliejumi, užberkite druskos.
Sudėkite ant viršaus vištieną ir dėkite kepti į 180 C. temp. orkaitę kepti apie 45 min. , kol vištiena iškepa, o daržovės suminkštėja.
Gaunasi labai skanus vieno puodo patiekalas.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...