Sunday 10 September 2017

Vengriška grybienė.

Visi šaukia, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl...grybais. Labai mėgsta mano šeima grybus ir stengiuosi laikas nuo laiko juos nustebinti nauju grybų patiekalu.
Vakar išvažiavome į parką pasivaikščioti, gyvuliukų fermoj pažiūrėti...O aš ir į miškiuką įlindau grybų pasidairyti, kurių nė kvapo tik ūmėdės nuspardytos. Ir tik...kai pradės pilti stiprus lietus. Visi buvome šlapi, šlapi, o vaikams kiek laimės buvo.
Grįžusi ėmiausi darbo ir išviriau šią sriubą. Jautėsi šiek tiek aštrumas, bet vyras pareiškė, kad tai pati skaniausia jo ragauta sriuba. Ji tikrai bus įrašyta į topą receptų, kuriuos privalau gaminti vėl ir vėl...
O kokia jūsų mėgstamiausia sriuba?

4 šaukštai sviesto,
1 svogūnas didelis,
500 gr. grybų,
1  šaukštas paprikos miltelių,
3 šaukštai miltų,
3 stiklinės sultinio,
3 šaukštai sojų padažo,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas smulkintų krapų,
1 šaukštas citrinos sulčių,
druska,
pipirai.

Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus ir grybus ir maišydami kepinkite, kol suminkštės. Užtruks apie 10 min.
Suberkite miltus ir paprikos miltelius. Maišydami kepinkite dar 2-3 min.
Supilkite sultinį, sojų padažą ir pieną ir užvirinus  sumažinkite liepsną,pavirkite kelias minutes.
Sudėkite smulkintus krapus, citrinos sultis, druską ir pipirus.
Išmaišykite.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...