Thursday 26 October 2017

Kalakutienos kukuliai su ryžiais.

Įprasti maltinukai šiek tiek kitaip.
Senas, bet labai skanus šeimos patiekalas.
Mano vaikai vadina Ežiukais.
Šiam patiekalui reikia garų puodo, bet jei jo neturite, ne bėda ir pinigų leisti nereikia dar vienam rakandui, norint pagaminti šiuos maltinukus. Į puodą įpilkite vandens, uždėkite kiaurasamtį ( kad nesiektu vandens), sudėkite ką norite garinti ir uždenge dangčiu garinkite/virkite.
Dar kiti garinimo būdai: į puodą įpilame vandens, įdedame iš folijos pagamintą lėkštę ( prieš tai pribadome skylučių) ir vėl, kad nesiektu vandens, sudedame gaminimui paruoštą patiekalą, uždengiame ir gariname.
Galima garinti ir orkaitėje ( pvz. žuvį, vištieną, daržoves...), tada visus produktus sudedame į foliją, sulankstome vokelį ir įdėją į skardą kepame/gariname.
Dar vienas būdas: sudėjus gaminius į skardą dėti į orkaitę. Apatinėje orkaitės lentynėlėje padėti skardą pripiltą vandens.
Tad pradžiai galite pabandyti taip garinti ir jei jums patiks garinti patiekalai ( o jie tikrai, nes patiekalai bus sveikesni, daržovės nepraras vitaminu, formos ir spalvos) nepagailėti pinigėlių ir nusipirkti tikrą garų puodą.
Tad kiekvienas pasirinkti gali pagal norą, kaip garins savo patiekalą. O gal kažką sugalvosite savaip? Pasidalinkite idėjomis.
Mano patiekalas ruoštas garų puode.

500 gr. maltos kalakutienos ( galima naudoti ir kitokią maltą mėsą),
1 svogūnas,
150 gr. ryžių,
1 kiaušinis,
4 šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 šaukštai sojų padažo,
druska,
pipirai.

Ryžius pamerkiame šaltame vandenyje porai valandų. Sudedame į sietelį ir leidžiame nuvarvėti.
Svogūną susmulkiname ir dedame į kalakutieną. Ten pat dedame ir kiaušinį, krakmolą, prieskonius ir sojos padažą. Gerai išminkome.
Ryžius supilame į didelę lėkštę. Iš mėsos formuojame dviejų kąsnių kukuliukus, apvoliojame ryžiuose. Nespauskime, nes ryžiai patys gražiai prilips. Dedame kukuliukus į garų puodą, palikdami tarpelius tarp jų , ir gariname 25 min. Iki garinimo pabaigos likus keliom minutėm nukeliame dangtį ir pagariname dar be dangčio, taip ryžiai geriau prisitvirtins prie kukulio ir nenubyrės.
Valgome su pasirinktu garnyru.
Aš gaminau padažą, bet jis nebūtinas.
1 šaukštas sojų padažo,
1 šaukštas sezamo aliejaus,
žiupsnelis cukraus.
Viską išmaišome ir į padažą mirkome kukuliukus.
Gausis  4 - 5 porcijos.Gaminimo laikas neminint ryžių mirkymo bus 40 min.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...