Monday 16 October 2017

Moliūgo ir kriaušių sriuba.

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų.
Nuėjusi į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą. 
Šiandieną pristatau jums sriuba šiek tiek kitokią: su kriaušėm, vanile... Receptas rastas knygoje: Gyvenimas, pagamintas namuose. Šiek tiek keista pagal mano skonio supratimą.  Sriuba labai švelni, saldi, juntama vanilė. Išbandykite.

1 kg. moliūgo,
2 kriaušės,
150 ml. grietinėlės,
1 l. sultinio ( naudojau daržovių),
1 svogūnas,
1 morka,
1 vanilės ankštis,
aliejaus kepinimui daržovių,
žiupsnelis druskos.
Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas. Kriaušes nulupame, išpjauname sėklalizdžius. Moliūgą ir kriaušes supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname kubeliais, o morką - sutarkuojame.
Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi visas daržoves ir kriaušes ir kepiname kelias minutes, kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs.
Sudedame keptuvės turinį į puodą ir užpilame sultiniu. Verdame, kol moliūgas taps minkštas, užtruksite apie 30 min. ( priklauso nuo moliūgo kubelių dydžio).
Kai sriuba baigs virti, sutriname viską trintuvu iki norimo tirštumo. Uždedame atgal puodą ant viryklės ir ant silpnos ugnies dar paverdame kelias minutes.
Į prikaistuvį supilame grietinėlę, sudedame vanilės ankštį su išskobtomis sėklytėmis ir pakaitiname maišydami, bet neužviriname. Kai pasklis vanilės kvapas, nukeliame prikaistuvį nuo ugnies, išimame vanilės ankštį ir grietinėlę supilame į sriubą. Išmaišome. Įberiame druskos, išmaišome ir skanaujame.

Šaltinis: knyga Gyvenimas, pagamintas namuose.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...