Tuesday 17 October 2017

Riešutiniai sausainiai.

Visi aplink kepa obuolių pyragus, o man kažkaip jų nesinori, nesinori eiti kartu su visais ir publikuoti receptus, kurių ir taip pilnas internetas paskutiniu metu. Bet kepti noriu. Noriu turėti kažką skanaus prie vienišo arbatos puodelio, noriu turėti kažką pakramsnoti, kai užeina didelis noras. norėjau vakar ir p. Samtį palepinti... Ir dar daug noriu, noriu, noriu...
Šį kartą dalinuosi riešutiniais sausainiukais, kurie gavosi paprasti, bet labai skanūs. Lengvai pagaminami, tad gaminau su savo mažais samčiukais. Oi, jiems tas labai patiko. Jei turite vaikų ar anūkų, neatimkite iš jų to malonumo suleisti mažus pirštelius į tešlą ir kepkite šiuos sausainius kartu.
Iš šio kiekio man gavosi apie 40 sausainių.



100 gr. cukraus,
1 kiaušinis,
150 gr. lazdyno riešutų ( galima naudoti ir kitokius),
250 gr. miltų,
100 gr. kambario temperatūros sviesto,
1/2 pakelio vanilinio cukraus,
cukraus pudros.

Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo, muštį kiaušinį ir dar paplakti, kol masė taps vientisa ir šiek tiek pašviesės. 
Riešutus ( skrudinti turi būti) sutrinti trintuvu iki smulkių gabaliukų, vos ne miltų. Riešutus suberti į kiaušinio masę, išmaišyti. Palaipsniui supilti miltus ir užminkyti tešlą. Miltų pilti tiek, kad tešla neliptu prie rankų. Dėkite tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Stalą pabarstykite miltais ir iš tešlos kočiokite lakštą. Išspauskite sausainiukus norimos formos. Dėkite sausainius į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 170 C. temp. orkaitėje 8 - 12 min., kol sausainiai gražiai paruduos. Atidžiai stebėkite, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai.
Iškepusius sausainiukus apiberkite cukraus pudra.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...