Sunday 22 October 2017

Rusiški barščiai su feta.

Užsisukau truputį lyg voverė rate. Truputį nespėju, nemoku, tingiu...Ir dar daug tų trupučių būna, bet spjaunu į viską, pasidarau puodelį kavos, išsitraukiu kulinarinę knygą ir ieškau naujų skonių  ir vėl viskas gerai.
Savaitę beveik tylėjau bloge, nes ir egzaminas buvo universitete, kurį ačiū D. išlaikiau puikiai, ir gimtadieniuose teko pabuvoti...Žodžiu sukuosi savo rate ir tiek.
Apie naujus skonius užsiminiau čia, todėl dalinuosi nauju skoniu sriubos. Burokėliai ir feta. Kaip jums?  Viriau begalinio smalsumo vedina kaip čia bus: burokėliai ir fetos sūris. Kaip čia šią naujovę priims mano pilvas. Ir voilia...Pasakiškai skanu ir ši sriuba bus pas mus tope sriubų, kurias gaminsiu dar ir dar...
Receptas rastas internete ir buvo vadinamas kaip Rusiški barščiai, bet man neteko skaityti, kad ten tokie būtu gaminami. 
 Iš šio kiekio gausis 2 porcijos ir jei jau turėsite virtų burokėlių, tai užtruksite apie pusvalandį.



800 gr. virtų burokėlių,
2 nedideli obuoliai,
1 morka,
1 saliero stiebas,
3 česnako skiltelės,
1 svogūnas,
1 l. daržovių sultinio,
1 šaukštas aliejaus,
50 gr. Feta sūrio.

Įkaitiname keptuvėje aliejų ir jame apkepiname smulkintas daržoves: svogūnus, morką, česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės sudedame į puodą. 
Burokėlius sutarkuojame su tarka ir sudedame į puodą su apkepintomis daržovėmis.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame su burokine tarka ( jei burokėlius naudosite marinuotus acte ar obuolių sultyse tada nedėkite obuolių) ir dėkite į puodą su daržovėmis.
Užpilkite daržoves sultiniu ir virkite apie 20 min. Sriubą sutrinkite trintuvu iki norimo tirštumo.
Paragaukite ar netrūksta druskos.
Prieš tiekiant įberkite smulkinto sūrio.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...