Friday 13 October 2017

Trinta pievagrybių sriuba.

Šiandieną įžangų nebus, nes minčių nerasta galvoje .
Noriu pasidalinti paprastai skania sriuba, kuria valgė čepsėdama visa šeima ir ji tiko nuo mažiausio iki didžiausio...
Jei turite tikrų miško grybų - naudokite juos, bus laaabai skanu.

1 l. vištienos arba daržovių sultinio,
500 gr. grybų ( naudojau pievagrybius),
1 svogūnas,
1 morka,
2 bulvės,
150 ml. grietinėlės,
pundelis krapų,
druskos,
pipirų,
sviesto.

Į sultinį sudedame smulkintas mažais kubeliais bulves ir verdame, kol suminkštės.
Pievagrybius nuvalome, supjaustome mažais gabaliukais, svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame. Dedame į keptuvę su ištirpintu sviestu ir apkepiname svogūną su morkomis, tada dedame pievagrybius ir dar pakepiname kelias minutes.
Dedame daržoves ir grybus į puodą su bulvėmis, paverdame kelias minutes ir sutriname su trintuvu.
Pilame grietinėlę, beriame druską, pipirus, sudedame smulkintus krapus.
Išmaišome ir palaikome uždengtame puode kelias minutes, kad skoniai susimaišytu.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...