Sunday 19 November 2017

Krevečių sriuba.

Šiandieną noriu pasidalinti patiekalu, kurį valgėme , kai namuose buvo remontai ir laiko virtuvėje sukiotys nebuvo. Laužai mitą, kad jauki ir skani vakarienė būna tik tada, kai prie puodų praleidi valandą ir daugiau. Oi ne, netiesa. Mums užteko 20 min, kad pasigamintume vakarienę. Nors geriau pagalvojus, kad ko gero ilgai gaminamų receptų pas manę ne tiek ir daug, dažniausiai apsisuku per pusvalandį.
Man labai patinka rašyti receptus, kurie patinka ne tik mano šeimai, bet ir draugams, bei kitiems ragavusiems.
Šį kartą labai paprasta ir skani sriuba.

200 gr. virtų krevečių,
1/2 svogūno,
2 skiltelės česnako,
1 morka,
1.5 l sultinio daržovių,
sauja smulkių makaronų,
2 šaukštai aliejaus kepimui,
žiupsnelis  maltų čili pipirų,
druska.

Puode, kuriame virsime sriubą įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, pakepiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame smulkintus česnakus ir pakepiname, kol česnakai paskleis kvapą, tuomet suberkite čili pipirus.
Supilame sultinį ir verdame iki užvirimo. Suberiame makaronus ir verdame, kol makaronai išvirs. Suberiame krevetes ir paverdame pora minučių.
Jei trūksta skonio, įberiame druskos.
Tiekiame su duona.
p.s. vietoj krevečių galite dėti žuvies smulkintos irgi bus skanu.



1 comment:

  1. Skamba taip gurmaniškai - KREVEČIŲ sriuba, o pasigaminti, atrodo, visai nėra taip sudėtinga! Nes jei atvirai, aš labai mėgstu sriubas, bet gamintoja iš manęs nėra įspūdinga, tai jau pabodo valgyti tas iš pakelių :))) Nors aš ten ir pridedu šaldytų daržovių ir panašiai, truputį paturbinu, bet vistiek.. toli gražu iki gurmaniškumo :)) O su jūros gėrybėmis - išvis dievinu. Paskutinį kartą labai skanią sriubą valgiau 'Prancūzai' restorane, nes vyras dovanų gavo vakarienės čekį iš čia: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovanos-pagal-kategorija/vakarienes-restoranuose Rinkomės tai dėl restorano pavadinimo, žinoma :))) Bet tikrai patiko. Tik aš tokiais atvejais padūsauju, kaip čia namie pasidaryt BENT KAŽKIEK panašų kokybišką maistą ir prisisvaigstu, kad jau kitą kartą tai gaminsiu tikrai :D Bet praktika rodo, kad dažniau sriubas valgau kavinėje/restorane nei namuose :/ Bet va šioji jūsų sriuba mane masina pasiryžti ir išbandyti, nes jei užtenka tik 20 min., man JAU patinka :D Tik norėjau paklausti, kaip jūs nusprendžiate, kiek dėti čili pipiro? Nes esu girdėjusi, kad jų aštrumas gali labai skirtis - vieną nusiperki žiauriai aštrų, o kito reikia pusę sudėt, kad aštrumą pajusti.

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...