Sunday 12 November 2017

Pertepti vaflių lakštai su maskarpone ir kokoso drožlėmis.

Dirbam, fotografuojam, dainuojam linksmai...Laikas spaudžia, bet vistiek mums viskas gerai ir varom su dainom.

Atrodo nespėjau sumirksėti, o jau ruduo eina link pabaigos. Ko gero tai pirmi metai, kurie pralėki žaibo greičiu ir nespėjau nieko suprasti, nespėjau pasimėgauti mėnesių kaita...Mintys nenurimsta, veržiasi tolyn, o planai kai kurie nespėje virsti realybe, kažkur pradingsta.
Mūsų sekmadienis prasidėjo nuo kito galo...Taip, taip, taip...Sekmadienį pradedame nuo deserto.
Šį kartą paprastas, bet labai skanus. Darbo nedaug, tik kantrybės reikia turėti, kol bus galima valgyti. Skonis irgi geras, nėra labai saldus. Kas nemėgsta balto šokolado, gali keisti pienišku šokoladu.
Taigi, dalinuosi skanumynu, kurį ko gero žino visi arba didžioji dalis. O kas nežino, prašome pasigaminti ir įvertinti.

1 pakuotė vaflių lakštų ( 6 lakštai),
1 skardinė kambario temp. kondensuoto pieno,
250 gr. maskarponės sūrio,
100 gr. balto  šokolado,
50 gr.kokoso drožlių.

Garų vonelėje išlydome šokoladą.
Į dubenį sudedame sūrį, kondensuotą pieną, kokoso drožles ir ištirpintą šokoladą. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
Šia mase pertepkite vaflius. Dėkite vieną vaflį, užtepkite tolygiai kremo, uždėkite kitą vaflį ir vėl kremas ir t.t...Paskutinis sluoksnis turi būti vaflio neaptepto.
Paspauskite su rankomis, kad kremas geriau susigertu ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Pjaustykite kaip norisi.
p.s. galima viršų aplieti šokoladu, bet mums norėjosi paprasto varianto, kad pirštai būtu švarųs ir neliptu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...