Friday 24 November 2017

Roksai.

Roksai, ko gero žinomi tiek dideliam, tiek mažam. Ir aš vaikystėj jais gardžiuodavasi, o vėliau pasimiršo viskas. 
Šių pyragaičių gimtinė yra Didžioji Britanija, bet dabar jie yra išplitę po visą pasaulį.
Antrojo pasaulinio karo metu jie buvo pupuliarūs, nes trūkstant maisto, juos buvo galima lengvai pagaminti, nes naudojama mažiau kiaušinių ir cukraus nei kitiems kepiniams.
Išbandykite šiuos skanumynus prie arbatos puodelio, kaip tai daro britai gerdamo popiečio arbatėlę.
Tai puikus patiekalas, kurį galite gaminti kartu su vaikais.

Laikas:30 min. Kiekis: 12 vnt.

225 gr. kvietinių miltų,
75 gr. cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
125 gr. kubeliais pjaustyto svesto,
150 gr. razinų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas pieno,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Į miltus sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite rankomis, kol gausis trupiniai. Sudėkite razinas ir patrinkite dar.
Kiaušinį išplakite su pienu ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinio plakinį supilti į trupinių masę ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės. Jei masė nelimpa, įpilkite dar šaukštą pieno ir gerai išmaišykite.
Su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite kauburėlius ant kepimo popieriaus. Tarp sausainiukų palikite tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis.
Kepkite 15 - 20 min. iki gražios auksinės spalvos. Atvėsinkite.
O dabar kaičiame arbatą, nes metas popiečio arbatėlei. Arba pilame į stiklinę pieno, čia jau kaip kam patinka.
Skanaus.

Šaltinis:BBC FOOD.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...