Iš tiesų, šį variantą gaminu jau ne pirmą kartą ir kaskart suvalgome iki paskutinio lašelio.
Mano receptas buvo gaminamas pagal senovinį britų receptą. Jame gan nemažai garstyčių, todėl ir padažo spalva tokia gan keista, bet skonis, tai 12 balų iš l0 (šypt).
Šis pyragas gali būti pagamintas prieš kelias dienas ir užšaldytas, o kai planuojate gaminti, ištraukite iš šaldiklio ir atšildykite iki kambario temperatūros ir į orkaitę. Puikus variantas dirbantiems žmonėms: savaitgalį paruošiate ir į šaldiklį, darbo dieną ryte einant į darbą ištraukiate, o po darbo įkišate į orkaitę ir valioo...
Vienu žodžiu: puikus patiekalas, šaltoms dienoms.
4 porcijos, laikas: 80 min.
2 porai nemaži,
1 saliero stiebas,
1 morka,
1 sauja žirnelių šaldytų,
6 vištienos šlaunelės,
2 lauro lapai,
1 šakelė čiobrelio lapelių,
1 l. vištienos sultinio,
aliejaus,
6 pievagrybiai,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas garstyčių,
druska pagal skonį,
pipirai pagal skonį,
pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos.
Nuo vištų šlaunelių nuimame odą, išimame kaulus ir susmulkiname gabaliukais mėsą.
Į gilią keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname vištieną. Suberiame smulkintus porus, kubeliais pjaustytą morką, smulkintą salierą, grybus ir žirnelius ir tada uždengę dangčiu troškiname 10 min.
Sviestą ištirpinkite ir subėrkite miltus. Nuolat maišykite, kad gautusi tiršta košytė.
Į vištienos troškinį suberiame pipirus, druską, čiobrelių ir lauro lapus. Išmaišome. Dedame garstyčias ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ir patroškiname kelias minutes. Turėtu būti skystokas padažas. Dedame miltų ir sviesto košelę ir gerai išmaišome, kad padažas sutirštėtu.
Troškinį pilame į vieną didelį indą arba kelis vienos porcijos indelius.
Dedame ant viršaus iškočiotos tešlos "kepuraitę", subadome šakute, kad būtu kur išeiti garams ir kepame 200 C. temp. 45 - 50 min.,arba iki gražios auksinės spalvos.
Šaltinis:sainsburysmagazine.
Šis pyragas gali būti pagamintas prieš kelias dienas ir užšaldytas, o kai planuojate gaminti, ištraukite iš šaldiklio ir atšildykite iki kambario temperatūros ir į orkaitę. Puikus variantas dirbantiems žmonėms: savaitgalį paruošiate ir į šaldiklį, darbo dieną ryte einant į darbą ištraukiate, o po darbo įkišate į orkaitę ir valioo...
Vienu žodžiu: puikus patiekalas, šaltoms dienoms.
4 porcijos, laikas: 80 min.
2 porai nemaži,
1 saliero stiebas,
1 morka,
1 sauja žirnelių šaldytų,
6 vištienos šlaunelės,
2 lauro lapai,
1 šakelė čiobrelio lapelių,
1 l. vištienos sultinio,
aliejaus,
6 pievagrybiai,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas garstyčių,
druska pagal skonį,
pipirai pagal skonį,
pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos.
Nuo vištų šlaunelių nuimame odą, išimame kaulus ir susmulkiname gabaliukais mėsą.
Į gilią keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname vištieną. Suberiame smulkintus porus, kubeliais pjaustytą morką, smulkintą salierą, grybus ir žirnelius ir tada uždengę dangčiu troškiname 10 min.
Sviestą ištirpinkite ir subėrkite miltus. Nuolat maišykite, kad gautusi tiršta košytė.
Į vištienos troškinį suberiame pipirus, druską, čiobrelių ir lauro lapus. Išmaišome. Dedame garstyčias ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ir patroškiname kelias minutes. Turėtu būti skystokas padažas. Dedame miltų ir sviesto košelę ir gerai išmaišome, kad padažas sutirštėtu.
Troškinį pilame į vieną didelį indą arba kelis vienos porcijos indelius.
Dedame ant viršaus iškočiotos tešlos "kepuraitę", subadome šakute, kad būtu kur išeiti garams ir kepame 200 C. temp. 45 - 50 min.,arba iki gražios auksinės spalvos.
Šaltinis:sainsburysmagazine.
No comments:
Post a Comment