Monday 11 December 2017

Deginantys kalakutienos kukuliai.

Kiekvienuose padoriuose namuose turi atsirasti vieta ir maltinukams. Nesvarbu ar tai būtu paprasti kaimiški, ar tai kažkas pikantiško. Man maltinukai/kukuliukai tai toks šeimyniškas maistas, kurį valgo tiek didelis, tiek mažas.
Sakykite "Labas" naujam skoniui jūsų virtuvėje ir tikiuosi, kad šie kukuliukai bus jūsų šeimos tope.
Tai yra mano mėgstamas patiekalas, kuriame yra: saldu, aštru, pikantiška...Šie kukuliukai švelnūs, pilni skonių ir minimaliai reikalaujantys pastangų juos paruošti.

700 gr. kalakutienos faršo ( galima ir kitokį naudoti),
3 šaukšteliai česnako granulių,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis maltų pipirų,
2 kiaušiniai,
100 gr. džiuvėsėlių,
1/2 šaukštelio paprikos miltelių.

Padažas:
1/2 stiklinės aštraus kinietiško  padažo,
2 šaukštai rudo cukraus,
2 šaukštai obuolių acto,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio maltų pipirų.

Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. temp.
Padažui skirtus produktus sudėkite į prikaistuvį ir ant vidutinės ugnies maišant kaitinkite, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Jei padažas pasirodys skystokas, nepergyvenkite, vėsdamas sutirštės.
Kukuliams reikalingus produktus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite, kad visi produktai susijungtu.
Rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
Kai kukuliukai iškeps, ištraukiame iš orkaitės. 
Dviejų šaukštų pagalba imame kukuliukus ir apveliame padažu.
Valgome su pasirinktu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...