Wednesday 27 December 2017

Senovinis keksas.

Šiandieną mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabėjoju, kad kiekvienas iš mūsų turite savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia mus į mūsų vaikystę.
Šis keksas iš mano vaikystės, tik jame būdavo dar ir razinų... Kai susiruošiau kepti šį keksą ir atėjo eilė razinom, apsidairiau aplink ir supratau, kad keksas bus be jų, nes mano mažoji suvalgė visas razinas... Vienoj razinų dėjau balto šokolado lašelius, bet jūs būtinai, būtinai dėkite razinas.
Keksas gavosi purus, minkštas...kvepiantis vanile. 

300 gr. miltų,
200 gr. sviesto,
200 gr. cukraus,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušiniai,
150 gr. razinų ( dėjau balto šokolado lašelių),
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Minkštą sviestą sukite mediniu šaukštu, kol jis taps purus ir pašviesės. Muškite po vieną kiaušinį ir berkite po šiek tiek miltų ir kaskart gerai su šaukštu išsukite. Sudėjus visus kiaušinius ir subėrus miltų mišinį tešlą bus tiršta, bet puri. Jeigu jūsų kiaušiniai maži ir tešla gaunasi labai kieta, įpilkite šiek tiek pieno. Nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą ( aš naudojau šokoladą, tai jį tiesiog subėriau ir išmaišiau). Tešlą pilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 180 C. temp. apie 1-1.5 val, arba, kol gerai iškepa. Atvėsiname.
Skanu su pienu arba arbatos puodeliu.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...