Tuesday 26 December 2017

Tortilijos su vištiena ir tzatziki padažu.

Niekada ir niekam šventės nesibaigia tuščiu stalu, kuomet viskas suvalgoma ir nieko nelieka. Mano namuose to nėra buve dar.
Jeigu kepėte šventėm žąsį, antį ar riebesnę vištukę ir visos nesuvalgėte, o kitą dieną į ją net nenorite paziūrėti... Yra išeitis, kaip puikiai sunaudoti likučius.
Šį kartą idėja kaip sunaudoti likučius ir į darbą nusinešti skanius pietus.
Šiems tortilijų suktinukams puikiai tiks mėsos likučiai, daržovės, salotos ir viską vainikuoja nuostabus padažas. Suktinukus susukame ir juos valgant nereikia naudoti jokių įrankių ar lėkščių, tad nereikia pavalgius plauti indų. Susitaupo laiko :)
Rašau taip, kaip aš gaminau, o jūs galite naudoti pagal savo fantaziją.

Jeigu vištieną naudosite jau paruoštą, tai suktinukai labai greitai susisuks :)

Porcijų skaičius: 6, Laikas : 20 min.

6 tortilijos,
500 gr. keptos vištienos ( žąsienos, antienos ar kitos mėsos),
3 pomidorai,
1 ilgas agurkas,
100 gr. salotų mišinio.

Tzitziki padažas:

400 gr. graikiško jogurto,
1 ilgavaisis agurkas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai citrinos sulčių,
druska,
pipirai.


Padažas: agurką sutarkuokite, užberkite žiupsnelį druskos ir palikite kelias minutes pastovėti, kad išsiskirtų sultis. Nuspauskite  agurkus ir sultis išpilkite.
Į dubenėlį sudėkite agurkus nuspaustus, jogurtą, smulkintus česnakus, supilkite citrinos sultis ir suberkite druską bei pipirus. Išmaišykite ir padėkite šaltai, kol prireiks.
Imkite tortiliją ir tada komplektuokite pagal poreikį: salotų mišinys, keptos vištienos gabaliukai, smulkintas pomidoras, smulkintas kubeliais agurkas. Lengvai užpilame tzatziki padažo ir sulankstykite.

p.s. čia dar reikia svogūno, bet mano vyras darbe nevalgo jo, tad ir aš nedėjau. Jeigu jūs mėgstate- būtinai dėkite.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...