Sunday 21 January 2018

16 savaitė. Vitamingos salotos.

Truputį nespėju, truputį nemoku, truputį skundžiuosi... Visus tuos skundus nuslopina kavos puodelis ir knygos. 
Vakar kaip nekeista įsiropšiusi į lovą pasiėmiau ne kulinarinę knygą, o lietuvių autorės lengva romaniuką. Jis manę taip įsuko, taip įsijaučiau skaitydama, kad padėjau tik kai visą perskaičiau. Čia ko gero pirma knyga, kurią perskaičiau vienu upu...Na ir kas, kad užmigau patyčiais, na ir kas, kad ryte atsikėliau barškančia galva... Kol va taip sukuosi, tol žinau, kad viskas gerai :)
Spėjau ir salotų receptą pristatyti salotų savaitei. Paprastos, bet tokios...ech...skanios.Tokios krimst, krimst, krimst... Būtinai dėkite česnako, kuo daugiau- tuo skaniau. Tokių salotų prisikrimtus net virusai nebaisūs.

1/2 nedidelio baltagūžio kopūsto,
1 paprika,
1 morka,
2 porų baltos dalys,
petražolių lapelių pagal skonį,
2 česnako skiltelės,
1/2 citrinos sulčių,
1 šaukštelis cukraus,
50 ml. aliejaus,
žiupsnelis druskos.

Kopūstus supjaustykite plonai, užberkite druska ir sutrinkite su rankomis. Palikite 20 min.
Sumaišykite kopūstus su plonai supjaustytomis paprikomis, porais, tarkuotomis morkomis ir išspaustais česnakais.
Pagaminkite užpilą iš citrinos sulčių, aliejaus, cukraus ir druskos.
Sumaišykite salotas su užpilų ir užberkite petražolių.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...