Monday 22 January 2018

Lietuviški zrazai

Aš esu toks žmogus, kuris valgo mėsą visur ir visada, visokiu oru ir visais metų laikais. Nesvarbu ar būnu namuose, ar svečiuose, bet mėsa man būtina. Jeigu negaunu nors mažo gabalėlio, viskas...nelaimingas žmogus būnu ir neužmiegu, o  tada jau naktį nepatingiu išlipti iš lovos ir nusileidus į apačią susirasti nors mažą gabalėlį skanėsto su mėsa. Va tokia esu priklausoma :)
Šiuos zrazus pamenu iš vaikystės, kai ko gero nė viena šventė  ar gedulingi pietūs neapseidavo be jų. Močiutė netgi kviesdavo šeimininkes, kad didesniam giminių susibėgimui paruoštu maistą ir visada būdavo šis patiekalas. Būtina į juos įdėti kmynų, nes jie priduoda puikų skonį.

700 gr. maltos mėsos ( naudojau kalakutieną),
1 sauja džiuvėsėlių,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
druska,
pipirai.
Įdaras:
2 morkos,
2 svogūnai,
aliejaus kepimui,
1 šaukštelis kmynų.
Padažas:
500 ml. vištienos sultinio,
200 ml. grietinėlės,
žiupsnelis raudonėlio,
druska,
pipirai.

Svogūną susmulkinkite labai mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Dėkite į maltą mėsą svogūnus, berkite džiuvėsėlius, muškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir gerai išmaišykite.
Įdarui morkas sutarkuokite, o svogūnus susmulkinkite. Apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberkite kmynus ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
Iš maltos mėsos darykite delno dydžio blyną, dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai sulipdykite pailgą kotletą.
Zrazus kepkite keptuvėje ant nedidelės liepsnos, kol gražiai apkeps.
Dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir pavirkite 15 min. tada supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 10 min. Suberkite raudonėlį, druską ir pipirus, išmaišykite ir išjunkite viryklę.
Labai skanu su bulvių koše, bet mes valgėme su daržovių salotomis.

Šaltinis: močiutė Antanina :)

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...