Monday 19 February 2018

21 savaitė. Burokėlių salotos su špinatais ir avinžirniais.

Kartais bandau įsivaizduoti kaip jaučiasi žmonės, kurie yra priversti gaminti maistą. Nes yra tokių žmonių, kurie nemėgsta ar nemoka to daryti, bet esant namuose vaikų, nori nenori, bet jau tenka kažką gaminti.
Pavyzdžiui aš jaunystėj užkąsdavau kažką greitai paruošiamo arba valgydavau pusfabrikačius, na dar ir iš pc salotų nusipirkdavau... 
Bet gyvenimas nestovi vietoje, atsiranda mūsų gyvenimuose nauji personažai ir tenka gaminti kasdien nori tu to ar nenori. Aišku būna, kad jeigu nenoriu, tai ir negaminu, tada draugiškai nueiname visi kažkur pavalgyti, bet tas būna retai, nes kaip žinia, aš mėgstu pasisukioti virtuvėje ir išbandyti įvairius derinius. Tik svarbiausia tai daryti su meile, nes tada viskas gausis puikiai.
Šias salotas pasigaminau sau, kai po ilgo laiko likau viena namuose neskaitant katino, nes niekas iš šeimos narių nemėgsta špinatų, o man jie patinka. Burokėliai irgi meilė mano nuo vaikystės, tad kai sujungi du derinius, gaunasi puiki kompanija.

4 asmenims, 10 min.

100 gr. špinatų lapelių,
1 nedidelė skardinė avinžirnių,
250 gr. virtų burokėlių,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas balzamiko acto,
1 šaukštas garstyčių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis baltų pipirų sumaltų.

Avinžirnių skysti nupilti ir palikti nuvarvėti. Špinatus nuplauti, nusausinti ir nuskabyti kotelius jeigu dideli. Burokėlius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Į lėkštes serviruoti špinatų lapelius, uždėti burokėlius ir užberti avinžirnius.
Sumaišykite kartu aliejų, balzamiko actą, garstyčias, druską ir pipirus. Šiuo padažu apšlakstykite salotas prieš tiekiant.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...