Wednesday 21 February 2018

Angliška burokėlių sriuba.

 Šią sriubą radau viename angliškame bloge ir ji man taip skaniai susiskaitė, kad prižadėjau sau būtinai ją išbandyti.
Ši sriuba be galo, be krašto paprasta, bet ji tokia skani, kad kaskart ranka pati nevalingai kilo įsipilti dar sriubos pakartoti :) 

4 asmenims, 40 min.

1 poras,
1 šaukštas kokosų sviesto arba alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio burokėlis,
1 bulvė,
1 morka,
3 saliero stiebai,
1 l. vandens,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis dž. rozmarino,
1 šaukštas dž. žolelių prieskonių mišinio,
1 žiusnelis pipirų maltų,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
3 česnako skiltelės.

Susmulkinkite porą, saliero stiebus, morką, bulvę ir burokėlį kubeliais ( aš burokėlį iš įpročio tarkavau).
Pakepinkite porą svieste arba aliejuje.
Sudėkite visas likusias daržoves šalia poro, užpilkite vandeniu ir virkite iki užvirimo.
Suberkite druską, pipirus, rozmariną, dž.žoleles ir virkite dar 20 min.
Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus ar kokoso svieste  ir kai pasklis česnako kvapas, suberkite į sriubą.
Išjunkite viryklę ir leiskite kelias minutes pastovėti, kad skoniai susimaišytu.
Prieš tiekiant užberkite šviežiai smulkintų petražolių.

Šaltinis:Trinitys kitchen.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...