Sunday 11 February 2018

Balta naminė duona.

Ar jums gaminant maistą reikia ypatingos nuotaikos? 
Aš pastebėjau, kad man reikia. Seniau save mėčiau iš kampo į kampą ir nesvarbu kokia nuotaiką, bet gaminau. Dabar...Dabar į Samčio užrašus ateina tas metas,kai receptai bus publikuojami rečiau, bet nuo dūšios ir tikrai verti atsirasti bloge. Jeigu nuotraukos nesigaus gražios, tai ir įrašo bloge nebus, nors gal patiekalas ir bus dieviškai skanus. Žodžiu:geriau rečiau, bet kokybiškiau :)
Jokių būdu nesakau, kad aš dingstu - ne. Tiesiog gaminimo fėja, kartais nenori aplankyti ir galiu verstis per galvą-nieko nesigaus.
Na bet į savaitę kartą ar du, aš tikrai apsireikšiu :)
Ši duonelė buvo kepama vakar, kaip sakant pažaidimo forma.
Receptas rastas buvo ant miltų pakuotės, tad galvoju išbandysiu.

500 gr. miltų,
1 šaukštelis sausų mielių,
325 ml. šilto  vandens,
1 šaukštelis be kaupo druskos,
2 šaukštai cukraus,
3 šaukštai grietinės.

Sumaišykite sausus produktus, padarykite duobutę ir po truputį pildami vandenį maišykite. Kai  supilsite visą vandenį, tada sudėkite grirtinę ir gerai išminkykite. Tešla neturėtu labai lipti prie rankų, jeigu limpa- įberkite truputį miltų. Išminkykite ir uždengę rankšluoščiu padėkite šiltai 40 min., kad tešla pakiltu.
Kepimo indą ( naudojau kekso formą) ištepkite lengvai aliejumi ir apiberkite miltais.
Dėkite tešlą į kepimo indą ir dėkite į orkaitę, kuri įkaitinta iki 200 C.temp. ir kepkite 30 min., tada temp. sumažinkite iki 180 ir pakepkite dar 10 min.
Atvėsinkite ir skanaukite.
 p.s. viena maisto blogerė papasakojo, ką daryti, kad duona kepdama nesuplyštu, tad dar tikrai kepsiu ir pasidalinsiu gražesniu vaizdu.
Ačiū Renata :)



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...