Wednesday 14 February 2018

Pavlova su uogomis.

Šiandien – Šv. Valentino diena. 
Meilės diena.
Vieni jos laukia, džiaugiasi, kiti – pyksta, piktinasi, kad anokia čia šventė, jei myli žmogų, tai myli kasdien, o ne vieną kartą metuose , ir prekybininkai bruka visokias širdeles ir t.t.
O mano nuomonė tokia – kam patinka, tegul džiaugiasi ir švenčia, kam nepatinka – tegul jiems ši diena būna eilinė. Tik nereikia pykti ir piktintis. Kiekvienas pasirenka , kas jam patinka, ar ne ?  
Na o jūs kaip švęsite Šv. Valentino dieną ?
Mes pasveikinome tėvelį ir vyrą simboliškai, o vaikai piešia atvirukus ir nupirkę dovanų didelį pliušinį šunį, bėgsime sveikinti vaikų draugės Silvijos :)
Šiek tiek informacijos:
Angliškai: Šią dieną Anglijoje populiaru prisipažinti meilėje. Visur mirga dovanos širdelių pavidalu, balionai, atvirukai...
Prancūziškai: Prancūzai savo mylimuosius Šv. Valentino dieną ypatingai lepina dovanomis, ir gana brangiomis. Šią dieną ypač populiarūs juvelyriniai dirbiniai.
Itališkai : Italijoje per Šv. Valentino dieną atiduodama duoklė saldumynams – nuo tradicinio šokolado iki įmantriausių pyragėlių. Beje, visi saldumynai dažniausiai būna širdelių formos.
Amerikietiškai: Amerikoje vienas pagrindinių šios šventės atributų – marcipanai. Tačiau taip pat populiaru savo mylimuosius apipilti ir kitais saldumynais. Amerikoje Šv. Valentino dieną peršasi moterys! Įdomiausia tai, kad šiuo atveju išrinktasis atsisakyti tiesiog... negali. Vis dėlto, jei jau tikrai vyras nori atsisakyti, privalo pasipiršusiai moteriai padovanoti šilkinę suknelę!
Ispaniškai: Ispanijoje Šv. Valentino dieną karaliauja gėlės – galantiškieji ispanai savo žmonoms ir meilužėms dovanoja raudonas rožes.

8 vnt., 1 val.

7 kiaušinių baltymai,
300 gr. cukraus,
1/2  šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukštas baltojo vyno acto,
1 žiupsnelis druskos.

Kremui:
150 ml. grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
200 gr. maskarponės sūrio,
2 saujos mėlynių arba įvairių uogų.

Išplakite kiaušinio baltymus su druska. Palaipsniui sudėkite cukrų, vanilinį cukrų ir actą. Plakite iki standžių putų.
Įkaitinkite orkaitę iki 130 C. temp.
Į skardą tieskite kepimo popieriaus ir formuokite norimo dydžio morengus.
Kepkite apie 50 min.
Iškepusius morengus atidarius orkaitės dureles atvėsinkite.
Kremui grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų. Įmaišykite maskarponę.
Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite kremą ant atvėsusių morengų.
Užberkite ant viršaus nuplautas ir nusausintas uogas.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...