Sunday 18 March 2018

Braziliška duonelė su sūriu.

Ne visi mes gimėme su prijuoste ir šefo peiliu rankoje. Aš kaip žinote pradėjau puodais barškinti jau peržengusi pilnametystės slenkstį, o va mano vyresnėlis G. samčiais mojuoja nuo vaikystės ( aišku padedamas mamos ). Mes abu mokomės paruošti tai vieną, tai kitą patiekalą. Visada sulaukiu iš jo pagalbos ruošiant koldūnus, čeburėkus ir net cepelinus sau susilipdo :) Galiu pasidžiaugti, kad virtuvėje sukiotis mums abiems patinka. Aišku, ne visada pavyksta, būna ir tokių dalykų, kad atsiduria šiukšlinėj ( bet čia jau labai retai). Bet kam nepasitaiko tokių dienų?
Ši duonelė labai greitai paruošiama keksiukų formelėse. Skaniausia šilta.
Duonelė patiks tiek vaikams, tiek tėvams.
p.s. aš ir vėl gaminau su vyresnėliu G.

8 vnt., apie 30 min.

1 kiaušinis,
80 ml. alyvuogių aliejaus,
120 ml. pieno,
170 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
50 gr. mozarelos sūrio,
50 gr. kieto fermentinio sūrio,
žiupsnelis druskos.

Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu.
Į dubenį sudėkite tarkuotą mozarelos sūrį ir fermentinį sūrį, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, pieną, berkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską ištrinkite su virtuviniu kombainu.
Tešlos pilkite į keksiukų formeles 1/2 jų tūrio. 
Kepkite 200 C.temp orkaitėje apie 20 min.
Išimkite atsargiai iš formelių ir skanaukite, kol šiltos.


Šaltinis:kažkada rastas internete ir užrašytas į užrašų knygelę, tad šaltinio nežinau.






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...