Wednesday 25 April 2018

Mini kibinai iš sluoksniuotos tešlos.

Kai gavau temą paruošti užkandžius iš sluoksniuotos tešlos ilgai galvojau ką ruošti iš jos. Minčių daug, bet užkandžius ir dar nedidelius... Prisiminiau kaip pas šeimos draugus vaikų šventėje buvo maži kibinukai ir jie taip gražiai atrodė, kad sugalvojau, jog ir žurnalo temai puikiai tiktu toks dalykas.
Mėsą naudokite kokią mėgstate ar kokios turite namuose. Daržovės irgi kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
Skaniausi karšti ir su sultiniu, bet puikiai tinka tiek su padažu, tiek šalti...

apie 10 - 15 vnt.,laikas 40 min.

500 gr. sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinis,
450 gr. avienos smulkintos,
1 didelė spalvota paprika,
1 svogūnas,
1 morka,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis baltųjų pipirų,
1 žiupsnelis prieskonių maltai mėsai,
nedidelis pundelis petražolių.

Tešlą atšildykite, pakočiokite ir išspauskite nedidelius apskritimus ( 2 kąsniai maždaug). 
Sutarkuokite morką ir svogūną, papriką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aviena. Berkite druską, pipirus ir mėsos prieskonius. Suberkite smulkintas petražoles ir gerai išmaišykite.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite mėsos - daržovių įdaro ir suformuokite kibinus. Aptepkite plaktu kiaušiniu.
Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 200 C. temp. orkaitėje   apie 20 - 25 min.

Šaltinis:Viskas iš faršo knyga.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...