Wednesday 16 May 2018

Rabarbarų putėsiai su puta.

Man labai dažnai būna, kad klaidžiojant po internetą akys užkliuva už kokio nors patiekalo ir noriu jį išbandyti tuojau pat.
Taip nutiko ir su šiais putėsiais. Gerdama kavą ir naršydama po internetą akys užkliuvo už vienoj fb. grupėj plepančių merginų, kurios kalbėjo apie maistą. Ten buvo pasidalintas ir šis receptas. Atrodė įdomiai: putėsiai su puta. Kaip tik turėjau visus produktus reikalingus šiam receptui ir smalsumo vedama nuėjau gaminti, juolab, kad ir komentarai buvo geri.
Recepte minima, kad suplakti putėsius iki stiprių putų, bet kitą kartą aš ko gero neplakčiau. Bet ta suplakta puta čia  tikrai skani, su malonia rūgštele.
Puikus pakaitalas ledams, tik ne tokie riebūs :)

4 vnt. 20 min. + atvėsinimas.

200 gr. nuluptų rabarbarų,
150 gr. cukraus ( pasireguliuokite pagal savo skonį),
1 l. vandens,
2 šaukštai želatino grūdelių,
žiupsnelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas saldžios kakavos.
.

Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite rabarbarus, virkite apie 15 min. ant silpnos ugnies arba , kol rabarbarai suminkštės.
Viduryje virimo suberkite cukrų,vanilinį cukrų, išmaišykite ir virkite toliau.
Išvirusį kompotą atvėsinkite.
Išbrinkinkite želatiną 4 šaukštuose vandens ir kai ji išbrinks- garų vonelėje ištirpinkite, kad neliktu grūdelių.
Ištirpintą želatiną supilkite į kompotą ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą.
Kai kompotas šaldytuve pradės tirštėti, išimkite ir su plakikliu išplakite iki stiprių putų.
Supilstykite putėsius į stiklinaites ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtu.
Patiekiant abiberkite kakava.
Skanaus.



Šaltinis:viena fb. grupė.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...