Monday 11 December 2017

Šokoladiniai saldainiai su riešutais.

Niekaip neatsispiriu aistrai kulinarinėms knygoms... Turiu daug, bet norisi dar ir dar, ir dar...Mėgstu paskaitinėti ir kitų autorių maisto blogus, žiūrėti kulinarines laidas, stebėti ką kiti gamina savo virtuvėje, bet...Pirmiausia receptų dairausi knygose. Ir vakare atsigulusi mėgstu praversti kulinarinės knygos puslapius ir pasisemti idėjų kitos dienos pietums.
Neseniai viename konkurse laimėjau taip trokštamą knygą ir kai paskelbė manę laimėtoja tikrąją to žodžio prasme šokinėjau iš laimės. Laukiu kol atsiųs, o tada ir papasakosiu kas ir kaip...
Na o dabar atėjo eilė receptui. Senas, geras, daug kartų išbandytas, visi draugai išragavę ir išgyrę... Reikia skelbti receptą ir blogę, o ne paslėptą laikyti.
Mano vaikai sako, kad šiemet Kalėdų Seneliui po eglute paliks ne sausainių, o būtent šių saldainių...Tada aš savo ruo-tu paliksiu ne stiklinę pieno, o...kavos puodelį.

Gausis 25-30 vnt. Gaminimo laikas 15 min.+ stingimas šaldytuve.

200 gr. juodo šokolado,
200 gr. pieniško šokolado,
1/2 skardinės kondensuoto pieno,
100 gr. smulkintų riešutų ( aš naudojau graikinius, bet galite naudoti kokius mėgstate).

Į dubenėlį sudėkite sulaužytus šokoladus ir ištirpinkite virš garų vonelės. Laikas nuo laiko pamaišome.
Supilkite į šokolado masę kondensuotą pieną ir maišykite iki, kol masė taps vientisa.
Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
Skardelę, kurioje stingdysite saldainius, ištieskite maistine plėvele ir supilkite masę. Išlyginkite paviršių, šiek tiek paspauskite ir uždengę maistine plėvele dėkite keliom valandom į šaldytuvą sustingti.
Kai saldainiai bus sustingę, ištraukite iš šaldytuvo ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Skanaus.

Šaltinis: labai seniai rasta kažkur internete.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...